Boğaz Ağrısı Ve Öksürük, Boğaz ağrısı, üst solunum yollarının enfeksiyon kapması ile insan vücudunun boğaz bölgesinde ağrı oluşmasına toplum arasında boğaz ağrısı denir. Doktorlar ise üst solunum enfeksiyonu derler. Boğaz ağrısı öksürüğe de sebep olur. Boğazda biriken iltihap farenjit tesiri yapar. Öksürük, insan vücudundaki mikropları atması için verdiği bir reaksiyondur.
Boğaz Ağrısı Ve Öksürük Nedenleri
- Bakteri ve virüslerle oluşur.
- Reflü rahatsızlığı ile meydana gelir.
- Tümörlerle meydana gelir.
- Alerjik maddelerle meydana gelir.
Boğaz Ağrısı Ve Öksürük Nasıl Tedavi Edilir?
Bu boğaz ağrısı ve öksürük rahatsızlığı doktorlar tarafından verilen üst solunum yolu ilaçları ile kolay bir şekilde tedavi altına alınabilir. Bazı zamanlarda ise boğaz ağrısı ve öksürük kusma ve ateş ile birlikte de görülebilir. Bu kusma ve ateş şikayetleri başladığı mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Boğaz Ağrısı Ve Öksürük Evde Tedavi Yöntemleri
Toplum arasında bilinen en doğal olan antibiyotik yolu ise sarımsak yemektir. Sarımsak içinde bulunan doğal antibiyotik sayesinde boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde en etkili kullanılan bir yönetimdir. Boğaz ağrısı ve öksürük için doğal bitkilerden hazırlanan bitki çayları ve gargara tedavisinde yardımcı olur. Bal ve elma sirkesi de boğaz ağrısı ve öksürük tedavisine iyi gelmektedir. Limon ve suyla yapılan gargara boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde yardımcı olur. Karbonat ve su ile yapılan gargara boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde yardımcı olur. Ada çayı ile yapılan çay, ıhlamur çayı, melisa çayı, elma ve tarçın çayı, yabani sarımsak çayı boğaz ağrısı ve öksürüğe çok iyi gelen çaylardır.
Boğaz Ağrısı Ve Öksürük İçin Ihlamurlu Elma Çayı - Bir tutam ıhlamur
- 2 bardak su
- Yarım çay kaşığı zencefil tozu
- 1 elma dilimi
- 1 kaşık bal
Hazırlanışı; Bir demliğe suyu koyunuz ve suyun içerisine ıhlamur, zencefil tozunu ve elma dilimini ekleyerek 5-6 dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar demlenen bu çaya bal katarak sıcak sıcak içiniz. Boğaz Ağrısı Ve Öksürük İçin Tarçınlı Bitki Çayı
- 1 kabuk tarçın
- 3 elma kurusu
- 1 zencefil kurusu
- 2 bardak su
- 1 kaşık elma sirke
- 1 kaşık bal
Hazırlanışı; Bir demliğin içerisine suyu koyunuz ve içerisine zencefil ve elma kurularını, kabuk tarçını koyarak 5 dakika kaynatınız. Kaynadıktan sonra 10 dakika demlenmesi için bekleyiniz. Demlenince içerisine elma sirkesini ve balı ekleyerek sıcak bir şekilde içiniz.