{ "title": "Sürekli Boğaz Şişmesi", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Surekli-Bogaz-Sismesi-98.jpg", "date": "20.01.2024 07:21:13", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Sürekli Boğaz Şişmesi: Boğazlarımız genel olarak işlevi ve konumu itibariyle vücudun birer bekçisi veya sigortası da diyebiliriz. Özellikle vücuda nüfuz eden zararlı bakteri ve virüslerin ilk durağı boğazlardır. Boğazlarımızdaki bademcikler özellikle direk bu zararlı bakteri ve virüslerin diğer organlara bulaşmaması için asla vücuda yayılmasına izin vermez. Tabi ki bunlar gerçekleşirken bademciklerde ve boğazlarda şişkinler meydana gelmektedir. Bundan dolayı, bakteri ve virüsler tamamen yok olana kadar boğazlarda şişkinlikler kolay kolay geçmez. Kişinin bünyesine ve bağışıklık sistemlerine bağlı olarak kiminin ki kısa sürede geçerken kiminin ki ise uzun süre devam etmekte ve hatta bağışıklık sistemlerin güçsüzlüğünden, rahatsızlanmakla birlikte sürekli boğaz şişmesi meydana gelmektedir. Sürekli boğazların şişmesinin engellenmesi için ilk olarak boğazların neden şiştiğini tespit etmeli ve ardından boğazlarda oluşan şişkinliklerin tedavisi gerçekleşmelidir.

Sürekli Boğaz Şişmesine Neden Olan Faktörler

Sürekli boğaz şişmesine neden olan birçok faktör mevcuttur. Bunlar arasında ilk sırayı alan bademciklerin kızarık olması ve şişmesine bağlı olarak gerçekleşen boğaz şişmeleridir. Nitekim bunun dışında boğaz iltihaplanması ve gribal enfeksiyonların kapması da sürekli boğaz şişmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı, kişi özellikle soğuk kış aylarında çok dikkat etmelidir. Belirtmiş olduğumuz rahatsızlıklar genel olarak kış mevsimlerinde soğuklara bağlı olarak bünyenin yani bağışıklık sistemlerin zayıflaması ile çok çabuk rahatsızlanabilmektedir. Ayrıca boğaz şişmesinin yaygın nedenlerinden bir diğeri ise mevsim ayırt etmeksizin soğuk içecek ve yiyeceklerin tüketilmesi ile de sürekli boğaz şişmeleri meydana gelmektedir.

Sürekli Boğaz Şişmesi Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tedavi aşamasında ilk olarak boğaz şişmesine neden olan rahatsızlığın tespit edilmesi gerekmektedir. Çünkü boğaz şişmesi genel olarak başka rahatsızlıkların belirtisi olarak meydana gelmektedir. Neden olan rahatsızlık tam anlamıyla son bulmadıkça boğazlarda şişkinlikler geçmeyecektir. Kulak burun boğaz doktoru kontrolünde gerekli tahlil ve tetkikler yapılarak ilaç tedavisi uygulanmaktadır ve genel olarak antibiyotik tedavisi uygulanır. Boğaza nüfuz edilen zararlı bakteri ve mikroplar antibiyotik yardımıyla son bulacaktır. Tabi ki son bulması uzun süreceğinden sürekli olarak boğazlarda şişkinlikler devam edecektir. Sizde aynı zamanda boğazlarda şişkinliklerin daha az rahatsızlık vermesi ve tedavi sürecinin kısalması için evde gerekli besin takviyesi yapabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise:

" } ] }