{ "title": "Boğazda Kitle", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bogazda-Kitle-19.jpg", "date": "20.01.2024 17:08:28", "author": "beytullah akyel", "article": [ { "article": "
Boğazda Kitle, büyük iltihapların önemsenmemesi ya da tedavi edilememesi sonucu meydana gelen önemli bir rahatsızlıktır. Boğazda kitle belirtileri önemle takip edilmeli belirtiler fark edilirse acilen bir doktora başvurup tedaviye başlanmalıdır. Boğazda oluşan kitle üçe ayrılır.

Alt deri üst deri ve yağ dokusu şeklinde. Zamanında müdahale edilmemesi durumunda önemli sorunlar teşkil edebilir.

Boğazda kitle belirtileri Nelerdir?
Boğazda kitle Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu belirtiler görülüyor ise acilen bir uzmana başvurulmalıdır. Erken tanı her hastalıkta olduğu gibi bu hastalığın tedavisinde de büyük rol oynamaktadır. Geri dönüşü olmayan sorunlara yol açmaması için bu oldukça önemlidir. Doktor tarafından verilecek olan antibiyotiklerin günü gününe saati saatine uyularak kullanmalı ilaç dozajında alınmalıdır. Antibiyotik bitesiye kullanılmalıdır. Aksi takdirde hastalık daha şiddetli şekilde tekrar edebilir. Mikrobun türüne uygun antibiyotik kullanımı dışında kitlenin büyümemesi için kullanılacak kremler şişkinliği ve kızarıklığı alması için kullanılan kremler ve de ağrıyı azaltmak içinde kullanılan ağrı kesici de ihmal edilmemelidir. Hastalık boyunca bir hafta boyunca yapılacak istirahat de önemlidir. Hastalık süresince kişi kendini yormamalı bol bol sıvı gıdalar tüketmelidir. Katı acı ve aşırı sıcak yiyeceklerden kaçınmalıdır. Eğer kitle fazla büyük antibiyotik ile tedavi edilemeyecek bir durumda ise cerrahi müdahale gerekebilir. Eğer kitle doku üstünde değil altında ise hastalığın tanısında ultrason kullanılır. Eğer hasta antibiyotik kullanacak ise bu antibiyotiğin zamanı on dört günü geçmemelidir. Aksi takdirde kullanılan antibiyotiğin böbreklere ve karaciğere olumsuz etkileri olabilir. Kitleler tedavi edilmediğinde kötü huylu hücrelere yani kansere dönebilir. Bu durum her ne kadar küçük bir olasılıkta olsa dikkate alınmalı göz ardı edilmemelidir. Tedavi amacıyla dahiliye uzmanında değil kulak burun boğaz uzmanına gitmeniz tavsiye olur. Gitmeden önce aç olmanız yapılabilecek kan testi açısından önemlidir.
" } ] }