{ "title": "Boğaz Yarası", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/bogaz-yarasi.jpg", "date": "19.01.2024 03:55:36", "author": "Eda Yenmez", "article": [ { "article": "
Boğaz yarası, başta enfeksiyonlar olmak üzere çeşitli virüslerden oluşur. Virüsler ve bakteriler arasında da farklar bulunmaktadır. En önemli fark ise virüslerin antibiyotiğe cevap vermemesidir. Virüsler, kişide bademciklere yerleşerek baslar. Bu hastalık boğazda şiddetli ağrı bazen solunum güçlüğü çekmenize yol acar. 5 hafta ve daha fazla sürebilen yorgunluğa neden olabilir.

Bu hastalık, ağız, el, aynı havlu veya çatal bıçak kullanımı ile bulaşır. Ağızda ve boğazda meydana gelen yaralar ağzın iç kısımlarında ve boğazda beyaz noktalar şeklinde görülür ve bir şeyler yiyip içerken acı verir.

Boğaz yaralarını nedenleri, her zaman soğuk algınlığı ve grip neden olmaz, bazen de alerjik hava kirliliği, kuruluk bunlar da etken olabilmektedir, boğaz yaralarının oluşumunda.

Nasıl önlem alınmalı, kuskusuz el yıkamanın çok önemli rolü var.
Boğaz ağrısı ve yaraları için öneriler
Risk faktörü nelerdir?
Ağız yaraları neden çocuklarda yetişkinlerden çok oluşuyor, çocuklarda daha sık görülme sebebi, epitel hücre bölünme hızının daha fazla olması
Alternatif tıp, bakteriyel veya viral enfeksiyonlar nedeniyle kaşınan kızaran şişen ve tahriş olan boğazınıza zarar veren yemek yemeyi ve konuşmayı zorlaştıran ağrılara neden olabilir.
Alternatif tedaviler boğaz ağrısı tedavisinde kullanılmasına rağmen bilimsel açıdan kanıtlanmamışlardır. Reçeteli ilaçlar ile etkileşime girebilir ve bazı sağlık koşulları olan çocuklar, hamile kadınlar ve insanlar için güvenli olmayabilir. Bu nedenle alternatif tedavilere geçmeden önce doktorunuza başvurun. Boğaz ağrısı için önerilen bitkisel veya alternatif ürünler genellikle çay ve spreylerdir. Nedeni ne olursa olsun boğaz ağrılarını hafifletmek için bitkisel çaylar tüketebilirsiniz.

Boğaz yarasına iyi gelen şifalı bitkiler, bal, karadut şurubu, gül, ıtır çiçeği, kasık otu, nane, meşe, sinirli ot.
" } ] }