{ "title": "Boğaz Şişmesi", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/bogaz-sismesi.jpg", "date": "20.01.2024 17:06:10", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Boğaz şişmesi, özellikle mevsim geçişlerinde rastlanan hastalık olarak bilinmektedir. Boğaz şişmesine vücutta hızla çoğalan bakteriler ve mikroplar neden olur. Hastalık kendini bazen bademciklerde kızarıklık olarak belirtir, bazen boğazda şişme olarak, beyaz renkli iltihapların ve yaraların belirmesiyle kendini belli etmektedir. Boğaz şişmesi özellikle yutkunmayı zorlaştıran durumlarda olduğunda iltihaplı olarak, mide bulantısı şeklinde ve yüksek ateşlenmeyle belirti gösterdiği ağır durumlarda bir acilen Uzman bir doktora başvurarak gerekli görülürse antibiyotik uygulanıp tedavi edilmesi gereklidir. Bu hastalıkta enfeksiyon belirtilerinin hızlı bir şekilde ilerleme göstermesi ve çabucak iyileşmenin tek çaresi olarak penisilin uygulaması hastalığı geçirmektedir. Boğaz şişmesinin yanma oluşturan ve kızarıklık oluşturan ya da hafif bir şişkinlikle belirdiği hastalarda ağrının en aza indirilmesi, boğazda oluşan şişliğin yok edilmesi için bazı boğaz şişliğine iyi gelen faydalı bitkiler kullanılması önerilebilir ve bu durumlarda oldukça iyi gelecektir. Bitkisel olarak hazırlanan kürler genellikle boğaz şişmesi için ve boğaz ağrılarının tedavi edilmesinin yanı sıra boğazdaki yutkunma zorluğunu ve yanma hissine de rahatlık sağlayacaktır.

Boğaz Şişmesi İçin Doğal Kür
Hazırlanışı: bu kür kullanımından bir gece önce hazırlanması gerekir. Boğaz şişmesi için uygulanacak olan doğal kürü hazırlamak için 1 adet orta boy siyah turpun üst kısmını keselim ve içini güzelce oyalım. Turpun oyulan kısmını da turpun içerisinde bırakarak üzerine 5 yemek kaşığı süzme bal ilave edelim ve daha sonra turpu bir su bardağının üzerine oturtarak bir gece bu şekilde bekletelim. Ertesi gün turptan bardağın içine süzülen ballı turp karışımını içelim ve sonra boğaz şişmesinde önemli derece fayda sağladığını görelim.

Boğaz şişmesi, bademciklerde tonsilit adı verilen iltihaplanma belirtisi oluşturan mikropların meydana getirdiği bir hastalık belirtisi olmaktadır. Bademcikler boğazın her iki tarafında ve boğazın üst kısmında bulunmalarından dolayı kolaylıkla fiziki muayeneleri uygulanabilmektedir. Boğaz şişmesi iltihaplanmaları sonucunda meydana gelir. En fazla görülen iltihaplanma belirtisi bademciklerde kızarıklık görülmesiyle kendini belli eder. İltihaplanmanın biraz daha ilerlemesiyle de bademciklerin üzeri sarımtırak beyaz veya yeşile yakın olan bir renge sahip olurlar. Kimi durumlarda ise bademciklerin üzeri noktalar halinde gözenekli bir yapıya benzemektedir. Bütün bu görünüm farklılıklarıboğaz şişmesini meydana getiren iltihaplanmanın seviyesini gösterir.

Boğaz Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Her hastalanma durumunda olduğu gibi boğaz şişmesi belirtisine yol açan iltihaplanma, çeşitli belirtilerle kendini gösterir. Boğazın şişmesi durumunda şu belirtiler meydana gelebilir;
" } ] }