{ "title": "Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bogaz-Gicikligina-Ne-Iyi-Gelir-42.jpg", "date": "20.01.2024 04:09:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir, Boğazda gıcıklanma en çok da soğuk havalarda etkilidir. Öksürük ile seyreden bir rahatsızlıktır. Boğaz gıcıklanmaya başladıktan bir müddet sonra şiddetli öksürük devreye girmektedir. Bu problem geniz sağlığını etkilediğinden dolayı kişiyi oldukça rahatsız etmektedir. Boğaz gıcıklanması çok ciddi boyutlarda şikâyetlere neden olur. Boğaz gıcıklığına birazda olsun hafifletebilmek için bazı şifalı bitkilerden yararlanarak kürler yapılabilir. Ancak evde yapılan kürlere rağmen hala boğaz gıcıklanması devam ediyor ise hiç vakit kaybetmeden alanında Uzman bir doktora gitmeniz gerekir. Boğazda batma, yanma ve kaşıntı hissi birçok kişinin sık aralıklar ile yaşamış olduğu bir rahatsızlıktır. Geniz eti problemi olan kişilerde boğaz gıcıklanması çok daha fazla olur. Geniz eti boğaz gıcıklığına sebep olan en büyük etkendir. Boğazda meydana gelen gıcıklanma tedavisi nedene yönelik yapılır. Boğaz gıcıklığına maruz kalan bir kişi bol, bol sıvı almalıdır. Özellikle de sıcak bitkisel çaylar kuruyan boğazı yumuşatır ve gıcıklanmayı hafifletir. Boğaz gıcıklığına alerjik sebeplerden oluşabileceğinden dolayı kesinlikle bir uzmana giderek gerekli olan tedaviyi mutlaka başlatmak gerekir. Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerde boğazda gıcıklanmayı artırmaktadır. Bu sebep ile zararlı bu maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Boğaz Gıcıklığına İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Sater Bitkisi; Bir su bardağı kadar kaynayan suyun içine 4-5 gram sater bitkisinden ilave edin ve tam on dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra günde iki, üç su bardağı içilir ise boğaz gıcıklığına çok iyi gelir.

Zeytinyağı; Bir çorba kaşığı zeytinyağı içine 4-5 damla limon ilave ederek içilir ise boğaz gıcıklığına çok iyi gelir.

Adaçayı; Bir çorba kaşığı adaçayı içine bir su bardağı su ilave ederek 5-6 dakika kadar kaynatarak on dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş ada çayını süzgeçten geçirin ve sabah, akşam tok karnına olmak üzere gargara yaparak kullanın. Bu şekilde iki hafta yapın.

Ihlamur; Ihlamur çay biçiminde demlenerek içerisine bir çay kaşığı karabiber atılarak içilmektedir. Bu karışımı balla da tatlandırabilirsiniz.

Hünnap Yaprağı; Hünnap yaprakları kaynatılarak 4-5 gün boyunca içilir. Bu şifalı bitki sayesinde de boğaz gıcıklığı hafifler.

Tarçın; Bir çorba kaşığı süzme balın içerisine yarım çay kaşığı kadar tarçın ilave edilir ve günde tam üç kez yutulur. Tarçınlı bal karışımı ile hazırlanan bu şifalı kür boğazı yumuşatır ve boğaz gıcıklığına iyi gelir. Ayrıca kronik bir hala gelen sinüzit ile öksürük tedavisi içinde oldukça yararlı olur.

Funda On gram funda tohumu bir su bardağı kaynatılmış suyun içine ilave edilerek tam on dakika demlendirilir. Gün içerisinde 3-4 su bardağı içilir ise boğaz gıcıklığına iyi gelir.

Bal; Bir miktar balın içerisine zencefil ile zerdeçal ilave edilir. Bu karışım gün içerisinde 2-3 kez içilmektedir.

" } ] }