{ "title": "Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir Evde", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bogaz-Agrisina-Ne-Iyi-Gelir-Evde-45.jpg", "date": "19.01.2024 18:35:04", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde, boğaz ağrısı enfeksiyon başta olmak üzere birçok rahatsızlıktan dolayı yaşanabilen, bakterilerin yol açtığı bir sağlık sorunudur. Üst solunum yolu rahatsızlıkları boğaz ağrısına yol açabilir. Kaslı bir yapıya sahip olan boğaz, tahrişe maruz kaldığında mukozada ağrı, şişlik ve enflamasyon oluşabilir. Bu durumlarda boğazda ağrı ve beraberinde enfeksiyon gelişebilir. Boğaz ağrısını geçirmek ya da hafifletmek için, evde bazı bitkilerden yararlanılabilir. Tercih edilen bitkiler hastalığın boyutuna göre tek olarak ya da ilaç tedavisine destek olarak kullanılabilir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde? Diye sorulduğunda birçok bitki, bitki çayı, bitkisel yağdan bahsetmek mümkündür. Evde boğaz ağrısını geçirmek için kullanılabilecek bitkiler aktar, market ya da eczanelerden temin edilebilir.

Aynısafa çiçeği: Boğaz ağrısı için evde kolaylıkla hazırlanabilecek bir yöntemdir. 1 su bardağı kaynatılmış suyun içine 1 çorba kaşığı bitki eklenerek birkaç dakika demlenmeye bırakılır. Demlenme süresi tamamlanan çay süzgeçten geçirilerek gün içinde ihtiyaç duyuldukça gargara yapılır.

Ebegümeci çiçeği: Evde boğaz ağrısını geçirmek için kullanılabilecek bir diğer yöntemdir. 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı bitki eklenerek 2 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan alınıp, 15 dakika demlendikten sonra süzülerek gün içinde gargara suyu olarak kullanılır.

Böğürtlen yaprağı: 1 su kaynatılmış suya 1 çorba kaşığı böğürtlen yaprağı ilave edilerek 10 dakika demlenir. Demlenen karışım süzülerek gün içinde gargara suyu olarak kullanılır. Aynı zamanda çay şeklinde de içilebilir.

Zeytinyağı ve soğan: Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde diyorsanız bu kolay yöntemden yararlanabilirsiniz. Soğanın kabuğu soyularak bir miktar zeytinyağı içinde lapa haline gelene kadar pişirilir. İyice yumuşayan soğan çatal yardımıyla ezilerek temiz bir tülbentte serilir. Tülbent boğaz sarılır. Zeytinyağı ve soğan boğaz ağrısı için oldukça etkili bir yöntemdir.

Papatya: Bir kabın içine sirke koyularak üzerine yeteri kadar papatya kurusu eklenir. Bu şekilde bir gece bekletilen papatyaların ertesi gün suyu sıkılır. Arta kalan posa ısıtıldıktan sonra zeytinyağı ve soğan gibi bir tülbentte yayılıp, boğaza sarılır.

Ballıbaba çiçeği: 1 su bardağı suyu kaynatılarak üzerine 1 çorba kaşığı bitkiden eklenir. 10 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir ya da gargara suyu olarak kullanılır.

Limon ve su: Boğaz ağrısı boğaz şişliği nedeniyle yaşanır ve bu şişliği büzdürmek amacıyla limonlu su kullanılabilir. Bir su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyu eklenerek karıştırılır. Limonlu su her gün düzenli içilir.

Karanfil çayı: Karanfil genel anlamda ağrı tedavisi için kullanılan bitkilerden biridir. Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Bir su bardağı suya, 1 tatlı kaşığı karanfil tozu ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra boğaz ağrısı için gargara yapılır.

Okaliptüs çayı: Soğuk algınlığına karşı yaygın şekilde kullanılan bitki, boğaz ağrısını yatıştırmak için oldukça faydalıdır. Çay olarak içilebileceği gibi kaynatılarak buharı da solunabilir.

Adaçayı yaprağı: 1 bardak kaynatılmış suya 1 yemek kaşığı bitki eklenip 10 dakika beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra süzgeçten geçirilip tercihen içilebilir ya da gargara yapmak için kullanılabilir.

" } ] }