{ "title": "Boğaz Ağrısı Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bogaz-Agrisi-Ses-Kisikligina-Ne-Iyi-Gelir-41.jpg", "date": "21.01.2024 07:35:24", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Boğaz ağrısı ses kısıklığına ne iyi gelir, boğaz ağrısı genelde grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yollarını etkileyen enfeksiyon sebebiyle meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Ses kısıklığı ise seste çatallaşmanın oluştuğu tüm ses değişimine verilen addır. Özellikle gırtlak altında gelişen rahatsızlıklar sonucu ses cılız olurken, gırtlak üstü sorunlarda ses kalınlaşır. Sigara kullanımı, bağırmak, alkol kullanımı, kirli havaya maruz kalmak ve çok fazla konuşmak ses kısıklığına yol açabilir. Beraberinde gırtlak iltihabı, ses tellerinde titreşim aksaması, sesin yanlış kullanımı, yuta zorluğu, boğa ağrısı, ses teli dokusunda oluşan polipler de ses kısıklığına yol açabilir.

Boğaz ağrısı ses kısıklığına ne iyi gelir?

Zencefil: Boğaz ağrısı ve ses kısıklığı için kullanılabilecek etkili bitkilerden olan zencefil, ses kısıklığına ve boğaz ağrısına yol açan mukoza salgısını düzenler. Zencefil ayrıca, üst solunum yolunda gelişen enfeksiyonlara karşıda faydalıdır. Düzenli olarak zencefil çay şeklinde kullanılabilir. Ayrıca zencefil, salatalarda, yemeklerde kullanılarak da yararlanılabilir.

Bal: Boğaz ağrısı ses kısıklığına ne iyi gelir dendiğinde akla ilk gelen doğal yöntemlerden biri de baldır. Balın doğal antibiyotik etkisi bulunmaktadır. Bu etki sayesinde ses ve boğazla ilgili gelişen hastalıkların iyileşmesi için yararlı bir besin maddesidir. Bal boğazı nemli tutmak ve mikropları yok etmek için gün içinde bir yemek kaşığı kullanılabilir. Bal ılık suya eklenerek kullanılabileceği gibi karabiberle karıştırılarak da kullanılabilir.

Elma sirkesi: Boğaz ağrısı ses kısıklığı için yaygın şekilde kullanılan elma sirkesi, antimikrobiyal etkiye sahiptir. Boğazda oluşan enfeksiyon ve ses kısıklığını giderici etkiye sahiptir. Bir su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenerek içilebilir.

Tuzlu su gargarası: Tuzlu suyla yapılan gargara hem boğaz ağrısı hem de ses kısıklığı için faydalıdır. Mukusla alakalı gelişen problemleri çözmek için etkili olan tuzlu su gargarası boğaz enfeksiyonlarını iyileştirir.

Acı biber: Ses kısıklığı tedavisinde yaygın şekilde kullanılan ve etkili sonuç alınan acı biber, boğaz ağrısı ses kısıklığı haricinde enfeksiyon, tahriş, şişlik gibi problemlere karşıda iyi gelir.

Limon: Ses kısıklığı ve boğaz ağrısı için limon etkili bir çözümdür. Boğazın nemlenmesini sağlayan limon suyu, mukusla alakalı olan ses kısıklığı ve boğaz ağrısı için faydalıdır. C vitamini bakımından zengin olan limon suyu enfeksiyonları yok edici etkiye sahiptir. 1 su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyu eklenip içilebilir.

Sarımsak: Özellikle ses kısıklığı için eski yıllardan günümüze kadar faydalarından yararlanılan sarımsak, iltihap kaynaklığı boğaz ağrısı ve ses kısıklığına karşı faydalıdır. 1 diş sarımsak ortadan ikiye kesilerek ağızda suyu emilir.

Papatya çayı: Uykusuzluk ve sinirleri yatıştırmak için yaygın şekilde kullanılan papatya çayı, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı içinde kullanılabilir. Papatya çayına bal eklenerek kullanıldığında sonuç daha etkili olur.

Ekinezya: Üst solunum yolu enfeksiyonları için etkili bir formül olan ekinezya, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Soğuk algınlığı, enfeksiyon ve alerji gibi rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ses kısıklığı, boğaz ağrısı için ekinezya çayından yararlanılabilir.

Soğan: Özellikle ses kısıklığı için soğan kullanılabilir. 3 tane soğan iki üç parçaya bölünerek haşlanır. 45 dakika kadar haşlandıktan sonra süzülerek suyu alınır. Soğan suyuna bir yemek kaşığı bal ve limon suyu eklenip yudum yudum içilir.

Zerdeçal: Viral ve bakteri kaynaklı enfeksiyon sebebiyle gelişen boğaz ağrısı ses kısıklığı için kullanılabilir. 1 çay kaşığı toz zerdeçal bir su bardağı ılık süte eklenip gün içinde iki defa tüketilebilir.

" } ] }