{ "title": "Bebeklerde Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bebeklerde-Bogaz-Agrisina-Ne-Iyi-Gelir-66.jpg", "date": "22.01.2024 01:27:25", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Bebeklerde boğaz ağrısına ne iyi gelir, Öksürük ve soğuk algınlığı tıpkı yetişkinlerde görüldüğü gibi bebeklerde de görülür. Bu ve benzeri hastalıkların asıl sebebini çoğunlukla çeşitli bakteriyel yahut viral enfeksiyonlar oluşturmaktadır. Boğaz ağrısı oluşabildiği gibi bununla birlikte yüksek ateş ve grip de meydana gelebilir. Bu tür durumlarda bebeklere daha çok antibiyotik verilmektedir. Fakat uzun süre antibiyotik kullanılması sağlık açısından problem olabilir. Bu tür rahatsızlıklarda ilaçlar ile doktor kontrolünde bitkisel tedavi de uygulanabilir. Bebeklerdeki boğaz ağrısının çeşitli sebepleri olabilir. Çeşitli bakteriler, viral enfeksiyonlar, bebek ile kurulan bedensel temas, hapşırma gibi bulaşma ihtimalleri yüksek olan durumlar bebeklerde boğaz ağrısına sebep olmaktadır.

Bebeklerde Boğaz Ağrısına ne iyi gelir?

Bebeklerde meydana gelen boğaz ağrısına sebep olan bir virüs ise doktor bebeğe gribal ilaçlar ve enfeksiyon azaltıcı ilaçlar ile birilikte ağırı kesici ve ateş düşürücü gibi şuruplar verebilir. Eğer bebeklerdeki boğaz ağrısının sebebi çeşitli bakteriler ise antibiyotik ilaçlar bebeklere miligramlar şeklinde verilir. Antibiyotik ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde bebeğe verilmelidir. Bebeğin bulunduğu oda belli bir sıcaklıkta tutulmalı ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Böylelikle bebeğin terlemesi engellenir. Bebek ne çok kalın ne de çok ince giydirilmelidir. Bebeğin bulunduğu odaya hijyen bakımından çok dikkat edilmeli ve polen, bakteri, virüs gibi bulaşma özelliği olan, hastalığa sebep olabilecek hijyen açısından güvenilir olmayan eşyalar bebeğin odasına alınmamalıdır. Bebek banyo yapıldıktan sonra çok iyi kurulanmalıdır. Özellikle bebeğin saçları ve apış arası ıslak olmamalı mutlaka kurulanmalıdır. Çünkü bebeğin vücudunda ıslak kalan kısımlar bebeğin ateşlenmesine ve enfeksiyon oluşmasına neden olmaktadır. Hastalığın kısa sürede geçmesi için bebeğin bol bol dinlenmesi sağlanmalıdır. Bebek odada iken odanın penceresi açılmamalı bebek başka bir odadayken odanın havalanması sağlanmalıdır.

Bebeğin maması için kullanılan süt açıkta bırakılmamalıdır. Bebeğin emziğinin, biberonunun temiz olmasına çok önem verilmelidir. Bebeğin oyuncakları mikrop kapılacak şekilde ortalık yerde bırakılmamalıdır. Çünkü bebekler ellerine geçen her şeyi ağzına götürmektedir. Bundan dolayı bebeğin oyuncaklarının da hijyen bakımından çok temiz olması gerekmektedir. Boğaz ağrısı için buhar uygulaması yapılabilir. Yapılan bu işlem ile bebeğin boğazı nemlenir ve bir rahatlama meydana gelir. Yine boğaz ağrısını dindirmek için burun damlası kullanılabilir. Bebeğin boğazını sıcak tutmak için boğazlı kıyafetler giydirilebilir. Boğazlı kıyafetleri yerine bebeğin boynuna eşarp yahut tülbent de sarılabilir. Boğazın kuruması ile boğaz ağrısında artış meydana gelebilir. Bundan dolayı sıvı tüketimine çok önem verilmelidir. Sıvı alımının artışı ile vücut ve boğazda nemlenme sağlanır ve toksinlerin de dışarı atılması kolaylaştırılır. Bebeğe uygulanan tedavi en az 10 gün devam etmelidir. Tedavini başlaması ile iyileşme sürecine girilir.
" } ] }