{ "title": "Bal Boğaz Ağrısına İyi Gelirmi", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bal-Bogaz-Agrisina-Iyi-Gelirmi-78.jpg", "date": "19.01.2024 11:44:01", "author": "heyran mahi", "article": [ { "article": "Bal Boğaz Ağrısına İyi Gelirmi, Boğaz ağrısısadece kışın değil her mevsim insan hayatını olumsuz etkileyen, enfeksiyondan (Mantar, virüs, bakteri vb.) kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Hangi meslekten olursak olalım yaşam kalitesini düşürür. Bu yüzden hemen iyileşmek isteriz. Bunun için her evde kolaylıkla bulunabilen balın boğaz üzerindeki iyileştirici etkisini açıklayacağız. Bal, Önemli bir antioksidandır. Antioksidanlar: Genellikle bitki besinlerinde bulunan ve en etkili antioksidanlar arasında gösterilmiş olan \"polifenoller\" bakımından zengin olan bal hastalıklara sebep olan serbest radikalleri ortadan kaldırıp koruma sağlar. Ayrıca antibakteriyeldir. Boğazı tahriş eden ve ağrımasına sebebiyet olan iltihabı önler. İyi bir öksürük gidericidir.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Bal Tarifleri

Bal-Limon Karışımlı Çay: Hazırlanması son derece kolaydır. Bir bardak sıcak suya iki tatlı kaşığı bal ile bir limonun suyu karıştırılır. Su biraz soğuyunca yani ılıklaşınca içilir. Bu karışım boğaz ağrısını dindirecektir. Günde iki kez yapılması tavsiye edilir. Kişi eğer bu karşımı içmek istemiyorsa gargara da yapabilir. Tabi balın bardağın altına toplanmaması için iyice karıştırılmalıdır.

Bal ve Sirke Karışımı: Asitli olan sirke ağrıya yol açan bakteri ve virüsleri yok ederken bal boğazı yumuşatır. İkisinin bir araya gelmesi boğaz ağrısı açısından iyileştiriciliği yüksektir. Bir bardak sıcak suya bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı elma sirkesi konulur. Su biraz soğuyunca içilir. Eğer ki kişi bunu içmek istemiyorsa miktarını ikiyle çarpıp günde 1-2 kez gargara yapabilir. (2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı sirke)

Bal-Zencefil Karışımı: Zencefil rahatlık ve ferahlık veren bir bitkidir. Bal ile bir araya gelince özellikle kaşınan, iltihap tutmuş ve ağrı yapan boğaza çok faydalıdır. Hazırlanışı şöyledir: Bir bardağa yarısı kadar zencefil konur ve üzerine iki yemek kaşığı bal konulduktan sonra sıcak su konulur 10 dakika demlendikten sonra içilir. Günde iki kez tekrarlanabilir. Ayrıca buharını da içinize çekerseniz hem boğazınızdaki hem de akciğerdeki tıkanıklara iyi gelecektir. Balda enfeksiyonlara karşı iyi gelecektir.
" } ] }