{ "title": "Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu", "image": "https://www.bogaz.gen.tr/images/Bakteriyel-Bogaz-Enfeksiyonu-31.jpeg", "date": "20.01.2024 15:42:01", "author": "Musa mutlu", "article": [ { "article": "Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu virüs ve bakterilerden kaynaklanan hastalıklardandır. Genel olarak tedavisi için ilaç kullanılmaz fakat bazı ağır hastalıkların belirtisi olarak boğaz enfeksiyonu gösterilebilir. Bu gibi durumlarda ilaç tedavisi gerekebilir.

Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Boğazda kızarıklık, boğazda şişme, boğazda iltihap, yutkunmada güçlük çekme, boğaz ağrısı, bademcik kızarması, bademcik şişmesi, hırıltılı sesler çıkarma ve seste bozukluk bakteriyel boğaz enfeksiyonu belirtileri arasında yer alır. Boğaz enfeksiyonuna genel olarak soğuk algınlığı sebep olur. Öksürük olmadığı halde yüksek ateş belirtileri varsa, bademcik üzerinde iltihap oluşumu ve leke varsa boğaz enfeksiyonu bakterilerden kaynaklanır diyebiliriz. Bakteriyel boğaz enfeksiyonu tedavi edilmediği takdirde kana karışır ve romatizma ateşi ve şok durumlarını tetikleyebilir. Yüksek ateş, eklemlerde ağrı ve sızı, boğazda şişme, yüksek nabız bu gibi durumların başladığının kanıtıdır.

Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu Neden Olur?

Boğaz enfeksiyonu hastalığının sebebi soğuk algınlığı ve nezleye sebep olan bakterilerdir. Bu bakterilerin birçok çeşidi olabilir. Bakteriyel hastalık olduğu için bulaşıcı özellik gösterir. Bu virüsü taşıyan insanların bulunduğu ortamlardan uzak durmaya özen göstermek ve hasta olan kişiyle temas etmemeye dikkat etmek gerekir. Bakteriyel boğaz enfeksiyonu yoğun olarak sıcaklığın azaldığı kış mevsiminde etkisini arttırır.

Bakteriyel Boğaz Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Boğaz enfeksiyonlarının çoğu tedaviye gerek kalmadan geçer. Fakat bu süreci kısaltmak, etkilerini azaltmak ve oluşabilecek ciddi sorunların önüne geçmek için birtakım tedavi yöntemi uygulanabilir. Reçeteye gerek kalmadan eczaneden alınabilen ağrı kesiciler oluşabilecek belirtileri azaltır veya engeller. Boğaz enfeksiyonu bakteriyel olduğu için antibiyotik verilmez. Çünkü antibiyotikler bakterilere karşı etkisiz kalır. Bakteriyel boğaz enfeksiyonunun bir diğer tedavisi de bademcikleri aldırmaktır. Boğaz enfeksiyonunu evde kolayca uygulanan tedavilerle de geçirmek mümkündür. Bal ve limonatadan karışım hazırlamak, ılık su içerisinde sirke ile tuzdan karışım hazırlamak, zerdeçal, sarımsak ve kırmızı biber ile boğazı yumuşatmak, ılık suda bal ve zencefili karıştırmak, sigara içmemek ve sigara içilen ortamlardan uzak kalmak, su ve tuzu karıştırıp gargara yapmak evde kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilen alternatif tedavi yöntemlerine örnek gösterilir.
" } ] }